Pagina's

donderdag 4 september 2008

Het nieuwe seizoen is begonnen

Het nieuwe seizoen is weer begonnen!! Iedereen is weer lekker uitgerust in de vakantie en gaat er weer lekker tegen aan!!

De samenstelling van de groep is ietsje anders dan het vorige seizoen. Van Groep 1 zijn alleen Sjors en Jaap nog over en zij schaken voortaan bij de senioren mee. Joey zat ook in groep 1, maar is nog te jong om bij de senioren mee te mogen schaken. Vandaar dat hij in deze groep is geplaatst. Hij schaakt al in stap 3, maar binnenkort schaken ook Tycho, Jimmy en Joachim in stap 3. Eerst moeten zij nog een tijdje in hun stap 2 boek verder. Ook zijn we weer druk bezig met het werven van nieuwe leden, 11 en 18 september houden we inloopavonden, dus neem gerust vriendjes/vriendinnetjes mee die misschien ook willen leren schaken. Als we een groepje nieuwe leerlingen hebben, spitsen we de groep weer in twee groepen.

Nu de competitie van vandaag: Iedereen moest duidelijk weer aan dit spelletje wennen hoor… tjonge, tjonge. Fleur liet zich wel heeeeeeeeel snel mat zetten door Jimmy en Jiles had even de pech dat hij zijn eerste partij tegen Joey moest spelen. Op papier is hij de beste speler van deze groep.
Joachim en Max maakte er ook een potje van… Joachim viel de dame van Max aan met een toren, wat doet Max? Hij dekt de dame met een paard!! Niet zo slim natuurlijk want de dame is meer waard dan de toren, maar gelukkig voor Max, Joachim pakte de Dame NIET!!! Max zette de dame opzij, maar een zet later zette hij de dame weer terug!?!?!? Ja, doeiiiiij, toen pakte Joachim de dame wel!! Winst voor Joachim zou je denken, hij had inmiddels nog de koning en Dame tegen koning en paard. Toch liep het anders; Max kon nog een dubbel aanval met zijn paard maken. Schaak! Dag dame… remise!
De andere partijen heb ik niet gezien; Tycho won van Sien en Joey won van Jiles.

Volgende week gaan we verder… Hopelijk heeft dan iedereen zijn schaakboek bij zich!!

Geen opmerkingen: