Pagina's

woensdag 3 juni 2009

Jaap en Sjors in de BC prijzen!!

Afgelopen maandag, tweede Pinksterdag, is het laatste toernooi van het Brabant Criterium gespeeld. Tot aan het laatste toernooi was het erg spannend. Sjors en Jaap stonden na enkele wedstrijden al in de top van hun leeftijdsgroep. Sjors speelde in de categorie C (t/m 14 jaar) en Jaap in de categorie AB (t/m 20 jaar).

Het Brabant Criterium, is een reeks toernooien door heel Brabant. Meestal 8 soms 9 hele zondagen schaken op verschillende locaties. Je beste vijf toernooien tellen mee voor de grote BC prijzen, en eindig je in de top drie dan heb je recht op een vrijplaats voor het Brabants Kampioenschap, dat altijd in december wordt gehouden.

Wat ik al schreef, het bleef spannend tot de laatste minuut. Sjors wist het BC toernooi, vorige week zondag, van Oisterwijk nog te winnen! Na deze overwinning stond Sjors met een heel klein voorsprongentje, op nummer drie, tweede. Zijn grootste concurrent, Justin Senders die bijna alle toernooien wist te winnen, was niet meer in te halen. Nummers twee, drie en vier lagen wel heel erg dicht bij elkaar. Tijdens het laatste BC toernooi (Den Bosch) speelde de C groep een halve competitie. Er waren namelijk naar 9 deelnemers…
Sjors behaalde, jammer genoeg net te weinig punten om op de tweede plaats te blijven staan, maar met de derde plaats heeft hij wel een plaatje voor het Brabant Kampioenschap te pakken. Geweldig goed gedaan Sjors!

Jaap speelde op deze laatste dag een erg zwaar toernooi. Veel grote jongens, die af en toe eens meedoen als er geld prijzen te halen zijn, deden vandaag mee. Met 21 deelnemers, 5 uit 9 scoren, mag hij heel tevreden zijn, hiermee bleef hij op die mooie tweede plek staan. Met een verschil van 3 punten op nummer 1, mag Jaap van een heel goed seizoen spreken.


Voor meer info: http://www.nbsb.nl/

AFSLUITDAG:
Het schaakseizoen zit er bijna op, 19 juli houden we onze afsluitdag op camping “Dennenoord”. Hou deze dag vrij, want het wordt erg leuk allemaal. Ook wordt op die dag onze nieuwe clubkampioen bekend gemaakt, worden de bekers van het interne jeugdtoernooi uitgereikt en de diploma’s, voor iedereen die examen heeft gedaan. En natuurlijk de extra Kanjer prijs, niet te vergeten !!


1 opmerking:

Anoniem zei

Lees het hele blog, pretty good