Pagina's

donderdag 9 oktober 2008

Spannend!!

Spannende partijen hadden we vandaag. Jiles en Fleur, beide nog op nul punten, mochten het tegen elkaar proberen… Dat ging in het begin wel goed, maar na een tijdje winsten beide spelers niet meer wat ze moesten zetten. Jiles vond het daardoor nodig de klok weer op 15 min te zetten. Dat was natuurlijk niet te bedoeling, dus de scheidsrechter besloot dat ze nog even door mochten speler, maar gaf na een tijdje toch dat Fleur de partij won. Ze stond behoorlijk wat materiaal voor.

Joey moest het opnemen tegen Sien, hij won. Sien kwam mat achter de paaltjes te staan… Jammer! Na een paar handige tips liet ik deze top spelers nog een partij spelen. Voor de lol, geen competitie. Wat denk je… Sien won! Laat dit een les zijn voor de volgende keer. We moeten toch wel proberen om Joey geen tweede Jaap te laten worden, die verloor ook zelden.

Tycho speelde vandaag tegen Joachim. Ik heb de partij niet gezien, maar mat was het wel. Tycho won! Ook de partij Jimmy tegen Max heb ik niet veel van gezien, kan alleen melden dat Jimmy won.

Leuke partijen werden gespeeld, maar jongens en meisjes het zou erg prettig zijn als jullie ietsje minder druk zouden doen en ietsje beter naar ons zouden luisteren. Enne, een klok is geen stuk hout waar je lekker op kan rammen!

Volgende week is er géén schaken! Maar na de herfstvakantie spelen we de laatste competitie wedstrijd van deze ronde.

Ik wens iedereen een hele fijne vakantie.

Stand:
1. Joey 6 ui 6
2. Jimmy 5 uit 6
3,4. Sien en Tycho 4 uit 6
5. Max 2,5 uit 6
6. Joachim 1,5 uit 6
7. Fleur 1 uit 6
8. Jiles 0 uit 6

Jaap en Sjors
Nog even een berichtje over Jaap en sjors... (geplukt van de Dubbelschaaksite)

Sjors-Ebe 0-1 Dit zou wel eens de beslissing in groep 3 kunnen betekenen. Voor de partij had Sjors nog een paar tips gekregen over de Franse opening. Helaas was hij op de 4e zet al vergeten wat hem was aangeraden. Zoals hij het speelde, kwam hij slecht te staan. Z'n koning moest in het midden blijven, waarna hij om zetten verlegen zat. Het kostte hem een pion, maar hij liet wel zien dat hij kan schaken, want hij spartelde prachtig tegen. Ebe hield echter het hoofd koel, zelfs in razende tijdnood. Hij won uiteindelijk in het toreneindspel.

Meijerijbeker Huub-Jaap 2-0 In de eerste partij won zwart met een schijntorenoffer een onbetekenende pion. Alleen besloot Jaap niet z'n toren terug te geven, maar gaf hij een dame weg. In de tweede partij accepteerde Jaap in het Koningsindisch een behoorlijk ruimtenadeel. Dat kan wel, als je daarna tijdig countert, maar toen hij dat naliet had hij na een zet of twintig al nauwelijks zetten meer over

Geen opmerkingen: