Pagina's

donderdag 30 oktober 2008

Sjors wint districtskampioenschap

Vandaag verschijnt in Brabants centrum het onderstaande bericht:

Boxtels succes bij schaaktoernooi in De Walnoot

De 13-jarige Sjors Cooijmans heeft afgelopen zondag in zijn leeftijdscategorie verrassend het schaakkampioenschap van het district Den Bosch gewonnen. In een sterk veld versloeg hij al zijn tegenstanders, zelfs HMC-speler Matthijs Burg die vorig jaar hoog eindigde in het Nederlands kampioenschap. Sjors plaatst zich met zijn overwinning ruimschoots voor het Brabants kampioenschap dat in de kerstvakantie in Kaatsheuvel wordt gehouden. Sterker nog: hij hoort er tot de kanshebbers. Sjors was erg blij met zijn resultaat, al wist hij het meteen te relativeren: “Ik speelde niet eens echt goed, maar ze lieten zich steeds matzetten.” Eén leeftijdsklasse hoger eindigde Boxtelaar Jaap Gottlieb als vierde. Ook hij kwalificeerde zich hiermee voor het Brabants Kampioenschap.

Met zijn overwinning gaf Sjors glans aan de eerste van een serie jeugdtoernooien die dit seizoen in De Walnoot worden gehouden. De Boxtelse vereniging Dubbelschaak zorgt in samenwerking met de Noord-Brabantse Schaakbond voor de organisatie. De gloednieuwe Walnoot aan de Reginahof in Boxtel bleek een uitstekende keuze. Volgens een zegsman van de NBSB hoort De Walnoot tot de beste locaties voor dit soort toernooien in de verre omtrek. Zeker als straks ook de omliggende straten en plantsoenen klaar zijn en de Reginahof via de tomtom te vinden is. Er zullen in de toekomst beslist nog veel schaaktoernooien worden gehouden.


Zo zie je maar weer dat je de krant nooit moet geloven. Altijd wordt de waarheid verdraaid. Ja, zeker, Sjors wel. Die won. Heel knap! Maar Jaap … die werd gewoon laatste. Er deden er maar vier mee. En hij was al geplaatst voor het Brabants Kampioenschap. Jaap zelf hierover: “Kom op zeg. Het ging helemaal nergens om.”

Geen opmerkingen: