Pagina's

vrijdag 30 december 2011

Sjors en Jaap op de PK

Achterin zie je Jaap tegen Jordy
Sjors en Jaap hebben de afgelopen vier dagen geschaakt voor het Brabants Kampioenschap voor jeugd t/m 20 jaar. Een spannend toernooi, dat al jaren in Kaatsheuvel gehouden wordt. Voor de nummer één van het toernooi lag een ticket klaar voor de NK. Aangezien er maar één door zou gaan en die stond eigenlijk al vast, werd er niet altijd even serieus geschaakt. Bart von Meijenfeldt was met zijn rating van 2133 niet te verslaan. Hij won op zijn sloffen het toernooi.

Sjors en Frank
Jaap en Sjors hebben het toch verdienstelijk gedaan. Vooral Jaap maakte een hele goede start. Hij won zijn eerste partij van Jordy Schouten, die toch bijna 200 rating punten meer heeft dan Jaap. Jordy zag een loper over het hoofd en Jaap maakte de partij prima af. Sjors had de eerste partij een bey, dat betekend wel een winstpunt, maar zonder gespeeld te hebben. 11 deelnemers bezette de categorie A waar Jaap en Sjors in uit komen. Na dat "gekregen" punt verloor Sjors drie partijen. Gelukkig won hij daarna twee keer en de laatste partij (vanmorgen gespeeld) eindigde in remise tegen Jaap. Gisterenavond hadden ze deze uitkomst al afgesproken, er stond toch niets meer op het spel... en zo konden ze binnen een kwartier weer naar huis.