Pagina's

maandag 3 januari 2011

Jaap Gottlieb

Even een bericht over ons oudste jeugdlid... Jaap Gottlieb.

Jaap heeft de afgelopen week ontzettend veel geschaakt. Eerst vier dagen om het Brabants Jeugd Kampioenschap en daarna nog het Brabants Jeugd snelschaak Kampioenschap. Jaap is 16 jaar en schaakt dus in de hoogste groep. Jeugd tot 21 jaar. Sommige jeugdschakers zijn wel zo goed dat ze zelfs van Huub kunnen winnen!!

In het vierdaagse Kampioenschap behaalde Jaap 2,5 punt uit 7 partijen. Goed voor de 10de plaats. Mag hij best trots op zijn... Tijdens het snelschaken, was hij helemaal goed op dreef. Hij scoorde 11 punten uit 18 partijen! Speelde remise tegen grote namen als Mark Haast en Brent Burg, de nummer één en twee, naast Jaap op de foto. Jaap eindigde als derde. Een zeer knappe prestatie.

Meer hier over vind je op www.nbsn.nl

2 opmerkingen:

Huub van Dongen zei

Sodeknetter, dat is knap! Drie jaar geleden werd die Marc Haast Brabants seniorenkampioen. Onder andere door in de barrage te winnen van ... mij. Proficiat Jaap!

Karin Gottlieb zei

Dat wist ik Huub, vandaar dat ik dat in het verslag kon schrijven, haha.... Wat ik er niet bijschreef; ze speelde hele competitie. Jaap behaalde dat halve punt uit twee partijen. Ook verloor hij twee maal van Stefan Beukema en Justin Senters. B spelers, die ze bij de A hadden ingedeeld. Vier B schakers en 6 A schakers... Geen geweldige opkomst, maar toch een leuk toernooi.