Pagina's

donderdag 4 november 2010

Maurits gaat ons verlaten


Maurits, de jongste van alle jeugdschakers, heeft nu drie proeflessen mee gedaan. Hij vindt het superleuk en heeft ook altijd zijn huiswerk af en toch heeft hij moeten besluiten geen lid van Dubbelschaak te worden.... De kerk gooit roet in het eten... Maurits doet dit jaar zijn eerste communie en de voorbereidingen daarvan, vinden plaats op donderdagavond. En dat gaat niet samen, maar wie weet komt hij volgend jaar terug!!

Maurits heeft vandaag nog wel zijn laatste potje geschaakt.
Verloren van Bruno, maar zijn moeder, die ooit eens een pionnendiploma heeft gehaald, heeft beloofd goed met Maurits te gaan oefenen, zodat hij volgend jaar zeker partijen gaat winnen!!

Luuk - Max: 1/2 - 1/2
Luuk en Max speelden remise!! Ze wisten beide nog niet wat dat was... Luuk stond een kistje hout voor, Max had alleen nog de koning. Zeer gevaarlijk voor onervaren schakers. "Pat" ligt dan behoorlijk op de loer... En dat gebeurde ook. Ook daar hadden beide spelers nog nooit van gehoord... Nu weten ze het wel!! Als de koning nergens meer heen kan en hij staat niet schaak en je heb geen andere stukken die kunnen lopen, dan sta je pat. Niemand gewonnen, niemand verloren, maar gelijk spel. Remise heet dat. Heel vervelend als je ver voor staat en boffen als je ver achter staat.

Janno - Jochem: 0- 1
Bruno - Jiles: 1- 0

Groep 1:
De groep GROTE schakers hebben hun partij nog niet uitgespeeld.
Vandaag hebben ze 20 zetten mogen doen. Huub schrijft er vast nog meer over...

Volgende week is het weer schaken!!
Dus tot volgende week donderdag, 11 november.

Geen opmerkingen: