Pagina's

vrijdag 12 november 2010

De eentjes winnen van de tweetjes

Toevallig speelden onze drie stap 1 schakers allemaal tegen een stap 2 schaker. Dat is dus toevallig, maar de stap eeners wonnen ook alle drie ... toeval? Of zijn ze gewoon beter ...?

Beter of slechter, ik denk het niet. De een had een beetje geluk en de ander had nog meer geluk.
Toch is er door iedereen goed geschaakt. Jiles had Max bijna mat, maar Max zag net op tijd hoe hij dit kon voorkomen. Luuk had enorm veel geluk, dat Janno heel wat stukken weg zag te geven. Al nam hij later de dame van Luuk, maar Janno stond al te ver achter om nog te kunnen winnen. Ook Bruno zat goed te spelen tegen Jochem, maar kon niet voorkomen dat Jochem drie dames kon halen ... ??? Jochem had blijkbaar veeeeel hulp nodig om mat te zetten, terwijl we vorige week nog goed geoefend hadden, hoe je mat moet zetten met een koning en één dame...

In groep 1 zijn de partijen nu ook uitgespeeld. Joey won van Max en Pjotr en Tycho speelde remise. Ze hadden alle twee nog maar 7 sec op de klok...

Aanvulling Huub:
Joey, Max, Pjotr en Tycho spelen in deze nieuwe ronde met een nieuw speeltempo: 15 minuten voor 20 zetten en dan een kwartier voor de rest van de partij. Als er minstens twintig zetten zijn gespeeld en de partij heeft een half uur geduurd, wordt er 'afgebroken'. De stelling wordt opgeschreven. Degene die aan zet is, schrijft al vast zijn volgende zet op, zonder dat zijn tegenstander het ziet. Met die zet begint de partij twee weken later opnieuw. Beide spelers kunnen ondertussen thuis even kijken hoe ze het beste verder kunnen spelen. Maar ze zijn dus allebei niet meer aan zet (anders zou het oneerlijk zijn).

Donderdag werden de afgebroken partijen uit de eerste ronde afgespeeld. Het werd heel spannend. Joey wilde na afloop graag zijn partij aan iedereen laten zien, want hij had heel mooi gewonnen. Daar was jammer genoeg geen tijd meer voor. Daarom staat het nu op internet, dan kan iedereen het zien. Klik maar hier!

Op donderdag 25 nov schaken we weer verder.

Geen opmerkingen: