Pagina's

maandag 16 november 2009

Jaap wint eerste Brabant Criterium toernooi

Tijdens het eerste toernooi van het Brabant Criterium, afgelopen zondag in Soerendonk, won Jaap in de hoogste leeftijdcategorie (cat A/B). Niet helemaal op eigen kracht, Sjors gaf hem een duwtje in de allerlaatste ronde!! Hoe dat zit, lees verder…

De eerste partij veloor Jaap van Jordy schouten door zomaar zijn dame weg te geven… Dat zien we eigenlijk alleen bij de jeugdschakers die net zijn begonnen! Dat weet Jaap natuurlijk ook, hij was er goed ziek van en wilde het hele toernooi al opgeven. Hoho, daarvoor rijden we niet helemaal naar het verre zuiden van Soerendonk!

Gelukkig wist Jaap zich te herstellen en won vrij gemakkelijk zijn tweede partij van ex Dubbelschaker Sjors Cooijmans… In zijn derde partij had Jaap het toch wat moeilijker en wist zijn tegenstander het net remise te houden. Partij vier, vijf en zes gingen Jaap weer gemakkelijk af, maar zijn laatste partij had hij, zonder een beetje geluk, nooit gewonnen! In een remise stelling (beide koning, toren, twee pionnen) gaf zijn tegenstander wat weg en Jaap fietste naar de overwinning.

Maar nu komt het! Die zelfde ex Dubbelschaker, Sjors Cooijmans, presteerde het om in de laatste partij, van Jordy Schouten, die bovenaan stond in het klassement, te winnen!! Er leek, voor Jordy, niets meer in de weg te staan voor een glansrijke overwinning… Jordy ruilde alles af en was er van overtuigd dat hij zonder moeite zou winnen in een pionnen eindspel. Haha, niet dus… Sjors bleef super geconcentreerd en slaagde er in een pion te winnen en met een pionnetje meer, drukte hij Jordy van het bord af. Geweldig gedaan Sjors!! Zo kwam Jordy onverwachts op de tweede en Jaap, ook onverwachts, op de eerste plaats terecht!!

Nog een mooie bijkomstigheid; Sjors en Jaap spelen tegenwoordig ook onder de vlag van HMC-Den Bosch. Tijdens BC toernooien zijn er vaak extra prijzen voor de best presterende club. Dit keer was dat HMC en de topspeler van de dag mocht de beker in ontvangst nemen… Weer Jaap, onze Jaap!
Hier mag Dubbelschaak toch een beetje trots op zijn, dacht ik…

Meer foto's zijn hier te bekijken.

Geen opmerkingen: